Trends 2018

Trends 2018

Omdat wij, naast de webshop in winkelmaterialen, ook winkels restylen schrijven wij deze blog. Vaak komen ondernemers bij ons met een omlijnt plan wanneer ze hun winkel willen opfrissen of verbouwen. Sommige hebben een idee, en laten ons graag meedenken. Dit alles passen wij toe in een op maat gemaakt ontwerp. In komende blogs zullen we meer over het ontwerpproces uit wijden. Wellicht ook een mooie ‘voor’ en ‘na’ blog schrijven. Qua winkel restyling maken wij een mooie mix van: ‘u vraagt wij draaien’, en onze expertise. Dit alles zodat uw winkel er voor de toekomst tip top uit ziet. Voor nu laat Frans zijn licht schijnen over de kleuren en trends in 2018:

Zoals ieder jaar worden door Trendwatchers, Akzo Nobel onder anderen de kleurentrends bekend gemaakt. Er worden de meest bijzonder namen aan gekoppeld. Zoals: The Playful Home-  palet, The Inviting Home-palet, The Comforting Home – palet.

De trends in materialen worden:
Staal: zwart metaal, goud en messing.
Natuursteen: zoals marmer
Hout: donker teak
Natuurlijke materialen: rotan, bont, zacht leer en veel groen
Prints: bladeren en bloemen

Wat we overal terug zien zijn warme kleuren gecombineerd met zachte warme materialen. Met alle onrust en geweld in de wereld  zoeken we een veilige warme thuisbasis. Niet alleen thuis, maar ook in restaurants, winkels en showrooms is men op zoek naar sfeer, beleving, warmte en veiligheid. Uw winkel zou bij binnenkomst moeten ‘omarmen’, dat is het idee.

Tegenover warme, zachte materialen worden harde natuurlijke materialen gezet.

Voorbeelden: Steen tegenover donker teak hout, metalen tegenover rotan, leer en bont. Het geheel gecombineerd met een warme kleur verlichting en planten. Dit alles klinkt ons als muziek in de oren. Zo zien wij het dan ook als een uitdaging, om samen met u, dit te vertalen in uw winkel! Informeert u gerust naar de mogelijkheden.

 

[Bron afbeeldingen: pinterest]