Het aandeel zelfbedieningswinkels neemt fors toe. Veel vers-winkeliers verkopen een goed assortiment ‘take-away’. En daarbij valt het op dat stickers niet meer weg te denken zijn. Waar je 10 jaar geleden nog tevreden was met een zwart/gouden adres sticker voor op de fruitmand of gourmetschotel, heeft menig ondernemer tegenwoordig een groot arsenaal aan stickers liggen.

Waarom zijn stickers dan zo handig? Zoals we in het intro ook al schreven: dat groeiende gedeelte zelfbedieningswinkels! De klant wordt daar niet meer bediend door personeel. En daarmee gaat, vanzelfsprekend, een hoop informatie over je producten verloren. Toch blijft duidelijk communiceren met je klanten extreem belangrijk. Als winkelier zul je het meest verkopen als je ‘probleem’ oplossend denkt. Dus je klant denkt: ik heb geen zin om te koken, maar wil wel iets gezonds eten wat versbereid, koolhydraat arm, of glutenvrij.
Dan wil deze klant zichzelf ook nog steeds zelf bedienen, maar niet te veel vragen hoeven stellen.

Dus zie je een spreekwoordelijke kloof ontstaan. Jij als probleem oplossende winkelier en je zelf bedienende klant. Geen kloof die niet te overbruggen valt. Want stickers kunnen dit gat perfect opvullen. Plak een ‘hier vers bereid’ sticker op je verse sushi die je zelf gemaakt hebt. Of een glutenvrij sticker op je crackers die inderdaad glutenvrij zijn.

Ook een groot voordeel van een sticker is dat ze deel uitmaken van je ‘branding’, van jouw merk. Dus als jij een groot assortiment zelf gemaakte salades, zelf gebrande nootjes of huisgemaakt soepen verkoopt: denk eens aan een logo sticker met product naam! Het zet jou weg als professioneel merk, maar laat ook zien dat de overheerlijke soep bij jou vandaan komt. De communicatie is duidelijk over de naam van het product en jouw logo gaat ook mee naar de koelkast van je klant. Wordt cadeau gegeven aan de buurvrouw en zo weet iedereen waar de overheerlijke pompoensoep vandaan gekomen is! 

Mocht je, na het lezen van dit blog, geïnteresseerd zijn in maatwerk stickers.. Wij hebben op onze website duidelijke prijzen staan. Qua grootte en afname kun je de prijs zien. De sticker kwaliteit is goed, de stickers kunnen tegen condens en hebben een diepvriesbelijming. Wat wil zeggen dat ze ook in de diepvries blijven zitten. Voor optimale kleefkracht is ons advies voor producten met grote temperatuur verschillen zoals soep, om de potten voor het volscheppen al te bestickeren. Dan blijven de stickers er het mooist opzitten!

Klik snel voor ons uitgebreide assortiment stickers!

31 januari 2024