Soms heb je behoefte aan inspiratie. Wil je even weten hoe anderen hun toonbanken inrichten. Wat voor reclames ze hanteren. Hoe ze de barbecuesauzen presenteren. Denk je aan verbouwen en wil je inspiratie opdoen voor je nieuwe winkel. En ga zo nog maar even door. Wij weten dat jullie dan graag in de auto stappen om een rondje te doen. Om even om het hoekje te kijken bij jullie collega’s vers fanaten.

Hoe handig en leuk is het als je dit ook gewoon online kunt doen? Dat het kan op elk gewenst tijdstip? Dat je rondje veel groter wordt en je de tijd uitspaart die je anders in je auto zit? Daar hebben wij wat op bedacht. Misschien hebben jullie het al gemerkt. Maar we hebben de #kijkjeinmijnverswinkel in het leven geroepen.

Ik hoor je denken, ik ben een analoog mens.. Wat is dat? Een # hashtag? Bij deze een definitie: “Hashtag staat voor een woord of combinatie van woorden zonder spaties met een # teken ervoor. Dus #hashtag om maar een voorbeeld te noemen. Het zijn herkenbare termen die met name op social media platformen vaak worden gebruikt.”

Het is een term waar je op kunt zoeken, en die je kunt toevoegen aan je bericht. Het zorgt ervoor dat je afbeeldingen deelt met elkaar, zonder ze daadwerkelijk door te sturen. Een online portfolio van alle mensen die deze # hebben gebruikt. Wat heb je ervoor nodig? Slechts een account op social media. Bij voorkeur instagram of facebook. Dat is waar wij op dit moment de # het meest gebruiken.

Oké, ik heb een account. Hoe nu verder? Je hebt een mooie foto van je winkel, bent trots op je nieuwe gebak, of hebt juist je kaastoonbank waanzinnig in gedeeld en wil dit graag delen met je collega’s vers fanaten. Dan plaats je de foto op instagram of facebook, en gebruik je in je tekst die bij de foto komt #kijkjeinmijnverswinkel. Je klanten/volgers zullen je afbeelding gewoon zien, zoals normaal. Maar door de #kijkjeinmijnverswinkel kunnen ook je mede verswinkeliers mee kijken.

En als jij inspiratie zoekt, dan ga je naar de zoekbalk bij op Facebook of Instagram en typ je #kijkjeinmijnverswinkel. Dan komen alle afbeeldingen die deze # hebben gekregen in beeld. Kun je even heerlijk scrollen en ideeën opdoen. En als je een vraag hebt over de afbeelding kun je die ook gelijk stellen aan je collega-verswinkelier. Het is dus door en voor jullie!

Waarom wij gekozen hebben voor de verswinkel? Dat dekt de lading voor iedere winkel die vers voedsel verkoopt. Dus bakkerijen, slagerijen, kaasspeciaalzaken, viswinkel, boerderijwinkels en ga zo nog maar even door. Want ondanks de verschillen hebben jullie ook heel veel overeenkomsten, en zit inspiratie voor iedereen in de meest kleine dingen.

Tot zover onze spreekbeurt over # , doe er vooral je voordeel mee!

23 februari 2022