De eerste hittegolven hebben ons land al overspoeld en de meeste barbecues in Nederland zijn al een flink aantal keer aan geslingerd.  En toch blijft het elk jaar weer een uitdaging hé, het begin van de barbecue periode. Je moet ruimte maken in je toonbank om een mooie spiesen-parade uit te kunnen stallen. De spektakel stukken voor op de barbecue verdienen een prominente plek.

Je hamburger assortiment wil je uit breiden. En het liefst haal je van je winterassortiment alleen de rookworst en de boerenkoolstamppot eruit. Je kent het wel, je wilt het barbecue theater in je toonbank, maar eigenlijk geen ander producten missen.

Maar hoe doe je dat nou? Hoe pak je dit nu goed aan? Allereerst is ons advies ten alle tijden: investeer in een goede en degelijk basis. Een mooie zwarte schaal die goed in jou toonbank past. Is je toonbank 80 cm diep, dan zal dit de GN serie zijn. Is je toonbank 84/85cm diep dan zal dit de 28 serie zijn. En is je toonbank 90 cm diep of nog dieper, dan wordt de uitdaging groter maar kun je werken met WACA of ribbel schalen.

Zorg dat de basis schalen goed passen. Dat de breedte van de schaaltjes mooi aansluit bij je wensen en je product, en dat er tenminste een aantal strakke lijnen in je toonbank zijn. Dit zal zorgen voor rust. Mocht je hier niet goed uitkomen dan kunnen wij je goed helpen en adviseren.

Nu over naar het barbecue gedeelte. Ons advies is om dit op een prominente plek te presenteren in je toonbank. Om spiesen bij spiesen, lapjes bij lapjes, burgers bij burgers en specialiteiten bij elkaar te groeperen. Kies er voor om spiesen en lapjes, het ‘standaard’ barbecue assortiment in je goede basis schalen te leggen, of presenteer deze eens in een klinkend schalenset. Maar pak het bij de specialiteiten eens anders aan. Kies voor grote ronde borden die je op en onder elkaar presenteert. Heb je lef, dan kies je een aantal mooie overlappende kleuren uit. Houd je het liever rustig, we hebben prachtige donkere ronde schalen. Of ga voor mooie grote GN plateaus als je liever recht presenteert. En geef je specialiteiten op die manier de zorg en de aandacht die het verdient.


Heb je hulp nodig? Of suggesties? Bel of mail gerust, of maak een afspraak om onze showroom te bezoeken.

25 augustus 2021